Online tv portál

Switch to desktop

Onlinetv-Portál bemutatkozás

logo

 

 

Az Onlinetv Portál közéleti-kulturális szórakoztató hírportál a hazai Interneten, amelyet azért hoztunk létre, hogy széleskörű On-line média tartalommal, igényes kínálattal, színvonalas hírforrással gazdagítsa a magyar nyelvű világhálót. Célközönségünk az egyedi tartalmat kedvelő, tanulni vágyó önálló egyéniség, az intelligens és modern ember. Célunk a hírszolgáltatás, és a hírek közlése olvasóközönségünk felé a tények alapján, kritikusan vizsgálva azt, hogy az érzékek által közvetített valóság és a szerzett tudás mennyiben feleltethető meg egyáltalán a valóságnak.

Mi azt valljuk, hogy a tények tisztelete a tudás keresése az a valami, az a megkülönböztető jel, vagy tulajdonság ami alapján az egyik embert megkülönböztetjük a többi embertől, s ez teszi individuummá. Hisszük, hogy a ma embere a “Homo digitalis” egy olyan forradalom küszöbén áll, amely gyökeresen megváltoztatja majd az eddig ismert média világát. Az Internet, napjainkban is olyan sohasem látott mértékű fejlődésen megy keresztül, amely már most elképzelhetetlen távlatokat nyit meg előttünk.

Az Onlintv Portál ehhez az "új média" irányvonalhoz tartozik, annak vallja magát, s mint ilyen magába foglalja a multimédia és interaktív média jellegű tartalmakat, az újszerű egyéni és közösségi cselekvési formákat egyaránt. Egy valódi független cenzúra nélküli médiaforrást kínálunk, mely szabadon, minden befolyástól ideológiáktól mentesen alakítja olvasói nézeteit és világról alkotott képét. Az Onlinetv Portál nem foglal állást, nem kívánja megmondani, mi a jó vagy a rossz, független szemlélőként, küldetésének tekinti a híreket objektív továbbítását, megismertetését a célközönségünk számára.

Nomen est omen - Nevem a jelem. Nevében a sorsa - vagy a végzete? - tartja a latin mondás arról, akinek a neve intő, figyelmeztető jelként is felfogható. Mi is valójában a nevünk jelentése? A "média" a latin "medium" többes száma. A "média" kifejezés több dolgot is jelenthet. Először is egészen tág, mondhatnánk eredeti, szótári értelemben a média a mondanivaló kifejezésére használatos közvetítő közegek összessége. Minden ami közvetít ismereteket ad át oszt meg a szemlélővel.

Amikor azonban nagy általánosságban beszélnek a média jelenségeiről, a média hatalmáról vagy fontosságáról, akkor az, amire utalnak - bármennyire szellemesen hangzik is a Guttenberg-galaxis szállóigéje, hogy a médium a mondanivaló - nem maga a változó technikai közeg, hanem a mondanivaló kifejezésére használt fórumok, éspedig a sajtó, a rádió, a televízió és újabban a világháló kifejezési formáiban létrejött
nyilvános fórumok összessége.

Lapunk ezen fórumok gyűjtőhelye és forrása kíván lenni, kapu a média világába, amely az olvasóit elkalauzolja ezen bonyolult fogalmak útvesztőjében. A tiszta és világos tartalom kikristályosodott igényes formáját tárjuk fel, és tesszük elérhetővé mindenki számára.

A portálkoncepció kialakítását széleskörű médiakutatás előzte meg, melynek során felmértük, hogy a hazai Internethasználók mely tartalmakat hiányolnak, milyen on-line médiákat részesítenek előnyben. Szórakoztató zenei, videó, on-line rádió, Tv, tartalmakat friss híreket, és ismereteket egyaránt kínálunk látogatóink számára. Tisztában vagyunk vele, hogy mennyire fontos a média társadalmi szerepe és felelőssége, a tájékoztatás közbeszédformáló hatása. Ezért törekszünk a médiaetika maximális betartására és pártatlan független nézőpont kialakítására, és annak megtartására.

 

©2010 Onlinetv-Portál. Minden jog fenntartva.

Top Desktop version